piątek, 19 października 2012

Wesele jesienią

Jesień to najpopularniejsza pora roku na śluby. Najwięcej odbywa się ich we wrześniu. I nie ma w tym nic dziwnego: piękne jesienna kolorystyka i jeszcze ładna pogoda dają doskonałe ślubne połączenie. Ale oczywiście planowanie jesiennego wesela może przysporzyć także kilku kłopotów m.in. nie wszystkie kwiaty są wtedy dostępne. Dla kreatywnych panien młodych to nie problem, w końcu bukiet można zrobić nawet z kłosów pszenicy :) Poniżej kilka podpowiedzi jak wykorzystać urok tej pory roku w czasie swojego weselnego przyjęcia.
 
Po pierwsze jesienne kolory: żółcie, brązy, czerwienie, pomarańcze.
Po drugie liście. Namalowane na tortach.
Albo naklejane na torcie z masy cukrowej.
Listki przyczepione na winietkach.
Albo po prostu liść jako winietka.
Wykorzystany w różnych aranżacjach.
Także na zaproszeniach.
Liściaste wieńce do zdobienia krzeseł w kościole. Bedą fajnie wyglądały położone na stole ze świecą w środku.
Listki z marcepanowymi żołędziami.
Albo zebrane ususzone liście, które zastąpią z powodzeniem ryż lub monety na jesiennym weselu.
Liście na świecznikowych słoikach.
Oraz w końcu jedzenie w kształcie liści, tu apetyczna lazania:)
Po trzecie: jabłka.
Doskonale wyglądają w ślubnych bukietach.
Na tortach.
I przede wszystkim jako winietki i prezenty dla gości w połączeniu z rustykalną karteczką.
Po czwarte: inne owoce np. figi.
Lub owoce lasu czyli żołędzie.
 Przede wszystkim wyglądają uroczo w butonierkach. 
 Po piąte: jesienne menu weselne. Czyli jabłecznik, sok z owoców lub krem z dyni.
Po szóste: koce do okrycia dla gości.
W przypadku zimniejszych podmuchów wiatru:)
 
 I na samym końcu, po siódme: dynie, te zwykłe i te ozdobne. Ale o tym poczytasz już wkrótce:)
 
 
Źródło zdjęć:

1 komentarz :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...